TOП новини

Курси валют НБУ на 18.05.2024:

кілька хмар

9°C

Львів

Хмарно
Вологість: 97%
Вітер: ПВ-3 м/c
Воскр.
Хмарно
8°C ... 21°C
Пон.
Хмарно
11°C ... 20°C
Вiвторок
Дощ
12°C ... 22°C

Росіяни розстріляли під Новою Каховкою родину з п’яти людей

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Російські військові розстріляли під Новою Каховкою цілу сім’ю – 56-річних Анну та Олега Федько, їхню невістку Ірину Федько та двох онуків: 6-річну Софію та півторамісячного Івана, повідомляє Zaxid.net.

Першим про вбивство цілої сім’ї, що намагалася втекти від російських окупаційних військ, розповів 25 лютого керівник патрульної поліції України Євген Жуков, опублікувавши про це допис у Facebook. Справа у тому, що вбитими виявилися рідні патрульного поліцейського з Херсона Олега Федька (молодшого) – в один день він втратив обох батьків, дружину та двох дітей.

Офіційно поліція про цю трагедію не повідомляла, проте вдалося поспілкуватися з рідним братом патрульного Денисом Федьком, який підтвердив слова Жукова і розповів подробиці.

Трагедія трапилася у перший день війни – у четвер, 24 лютого, після того, як росіяни вторглися на Херсонщину. Сім’я місцевого патрульного Олега Федька вирішила евакуюватися з міста. Він сам був на службі, тому по його дружину з дітьми до Херсона приїхав його батько і відвіз у село Веселе біля Нової Каховки.

Проте того ж дня росіяни зайшли і у Веселе (за 70 км від Херсона), тоді родина вирішила знову втікати. Вони негайно виїхали з Веселого у Нову Каховку (відстань менше 20 км) двома машинами. У першому авто були інші родичі – троє дорослих та дитина. В другій машині їхали якраз батьки патрульного і його дружина з дітьми.

Уже на виїзді з Веселого перший автомобіль встиг проскочити перед російськими військовими, які в цей момент вже заходили у село, а друге авто не встигло.

У той час Денис Федько говорив із мамою телефоном, було близько 16:00. «Я говорив з мамою. Я все чув, як мама почала кричати, що тут [в машині] діти і як так можна. Я чув, як голосно плакав малий Ванька, йому було тільки півтора місяця. А потім я почув постріли, після цього була тиша, а потім знов постріли. Було три черги по 2-3 постріли. Я зрозумів, що їх просто добивали», – розповів Денис Федько.

Батьки херсонського патрульного Олег та Анна Федьки (фото надане Денисом Федьком)

Троє дорослих загинули на місці одразу. Коли росіяни відійшли, родичі з першого авто повернулися і забрали дітей, які вже майже не дихали, але ще були живими. Їх ще встигли завезли до лікарні у Нову Каховку, де вони і померли.

Розстріляні росіянами Ірина Федько з донькою Софією (фото надане Денисом Федьком)

Члени загиблої сім’ї:

  • Федько Олег Іванович, 56 років
  • Федько Анна Василівна, 56 років
  • Федько Ірина Олександрівна, 27 років
  • Федько Софія Олегівна, 6 років
  • Федько Іван Олегович, півтора місяці

Патрульний Олег Федько продовжує нести службу в Херсоні. Він не може забрати тіла своїх рідних, вбитих росіянами, – батька, матері, дружини, сина та доньки. Станом на суботу, 26 лютого, Веселе залишається під контролем російської армії.

Коментарі можуть залишати тільки зареєстровані користувачі

Знайти на сайті