TOП новини

Курси валют НБУ на 19.05.2024:

кілька хмар

8°C

Львів

Хмарно
Вологість: 98%
Вітер: ПВ-2 м/c
Воскр.
Хмарно
10°C ... 21°C
Пон.
Хмарно
11°C ... 21°C
Вiвторок
Хмарно
13°C ... 23°C

Названо ліки, які в жодному разі не можна змішувати з алкоголем

Неактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зіркаНеактивна зірка
 

Не завжди в анотації вказують, чи сумісний препарат із алкоголем. Лікарська таємниця відібрала три найбільш небезпечні групи препаратів, поєднання яких із алкоголем може викликати найбільш серйозні проблеми зі здоров’ям аж до летального кінця. Про це повідомляє greenpost.ua.

Антибіотики — Цефадроксіл (Біодроксіл), Цефаклор (Альфацет). Це найнебезпечніші препарати при поєднанні з етанолом. Комбінація може викликати сильне блювання, тахікардію та стрибки тиску, є загроза інсульту та інфаркту на тлі порушення роботи судин.

Інтерферони — Інтерферон, Альфаферон. У поєднанні зі спиртним вкрай небезпечні — можуть викликати гострі напади агресії, депресивні епізоди із суїцидальними нахилами. Комбінація також руйнівно впливає на шлунково-кишковий тракт і може спровокувати шлункову кровотечу, гостру печінкову недостатність.

Жарознижувальні — Ібупрофен (Нурофен, Долгіт, Ібуфен, Адвіл та інші). Комбінація з алкоголем викликає млявість і слабкість, шум у вухах та порушення координації. Також провокує порушення серцевого ритму, може загострити гастрит та виразкові патології.

Коментарі можуть залишати тільки зареєстровані користувачі

Знайти на сайті